+40 745 614 990
Str. Heinrich Heine nr. 2
Timişoara, judetul Timiș

Blog

Viață Sănătoasă / Uncategorized  / Noua descoperire privind COVID-19
Covid news

Noua descoperire privind COVID-19

 

Descoperirea unei echipe de cercetatori ai Universitatii din Bristol

 

In aceasta perioada dificila pentru omenire, cu totii asteptam vesti bune si ne punem increderea in mainile specialistilor, in speranta ca vom reusi, mai devreme sau mai tarziu, sa invingem in aceasta lupta impotriva Covid-19.Ei bine, o noua descoperire privind COVID-19 a fost facuta de catre o echipa de cercetatori ai Universitatii din Bristol. Este posibil ca aceasta descoperire majora sa fi identificat ce anume faciliteaza raspandirea atat de rapida a virusului in organismul uman.

Punctul de plecare

Spre deosebire de alti virusi similari, care cauzeaza simptome asemanatoare, SARS-CoV-2, agentul care cauzeaza Covid-19, este mult mai infectios si se transmite mai rapid.

Pentru a infecta oamenii, SARS-Cov-2 trebuie sa se ataseze mai intai de suprafata celulelor aflate in tractul respirator sau intestinal. Dupa instalarea in celula, acesta o invadeaza si se multiplica, iar virusii aparuti in urma procesului de multiplicare sunt eliberati si duc la transmitera SARS-CoV-2.

Procesul prin care virusul se ataseaza si invadeaza celulele umane se realizeaza prin intermediul unei proteine virale numite Spike.

Descoperirea modalitatii prin care proteina Spike recunoaste celulele umane este vitala pentru descoperirea unei modalitati de a combate virusul.

Covid newsRezultatele studiului 

In cadrul studiului realizat de catre cercetatorii Universitatii Bristol au fost utlilzate diferite abordari pentru a descoperi daca virsului care cauzeaza Covid-19 recunoaste protenia neuropilin-1, aflata pe celulele umane.

In urma unor abordari structurale si biochimice, cercetatorii au stabilit ca, intradevar, proteina Spike se leaga de neuropilin-1.

Odata cu aceasta descoperire, ei au reusit sa demonstreze ca aceasta interactiue contribuie la soprirea invaziei SARS-CoV-2 asupra celulelor umane, iar prin blocarea ineractiunii s-a putut reduce gradul de infectare al celulelor.

Aceasta noua descoperire privind COVID-19 dovedeste ca suntem cu un pas mai aproape de victorie in aceasta lupta impotriva inamicului comun, Covid-19.

Pentru a afla mai multe despre acesta descoperire, puteti urmari clipul video explicativ realizat de Universitatea din Bristol:

Sursa:

http://www.bristol.ac.uk/news/2020/october/neuropilin-1-covid.html

Pentru a ajuta in lupta impotriva COVID-19, acceseaza urmatorul link:

https://www.viatasanatoasa.org/cazuri/ajuta-ti-aproapele/viata-sanatoasa-dincolo-de-covid-19/