+40 745 614 990
Str. Heinrich Heine nr. 2
Timişoara, judetul Timiș
 

Sănătate prin prevenție

Viață Sănătoasă / Proiecte / Sănătate prin prevenție

Un stil de viață sănătos începe cu prevenția

Populația trebuie educată în spiritul prevenției iar marea provocare a medicinei moderne este să prevină apariția bolilor cronice și să ne înarmeze în acest scop, după cum spunea într-un interviu pentru Mediafax profesorul Luc Motagnier, laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie și Medicină în 2008.

În epoca noastră se observă că, deși speranța de viață crește și avem la îndemână o mulțime de tratamente, resurse și proceduri medicale noi, bolile grave nu încetează să apară. Ne confruntăm cu ele începând cu vârste deosebit de fragede, dar în special la maturitate, iar metodele de combatere pe care le avem acum la dispoziție pot doar să țină sub control afecțiunile, nu să le eradicheze.

Scopul nostru este să educăm populația în spiritul prevenției, să încurajăm oamenii să urmărească să trăiască o viață sănătoasă și să nu ezite să consulte medicul ori de câte ori ceva nu este în ordine. Numai așa putem să preîntâmpinăm cazuri cum este cel prezentat aici, în care un pacient cu un lipom a așteptat ani de zile să vină la un consult, deși calitatea vieții îi era serios diminuată de acest lipom gigant. Lipomul este o afecțiune benignă, dar complicațiile prezenței lui pe corp pot fi foarte grave.

Considerăm că este foarte important să producem și să popularizăm materiale de educație medicală care să încurajeze prevenția, pentru ca oamenii să se îngrijească de starea lor de sănătate și să îi expună și pe cei apropiați la informații medicale corecte și de real folos.

Lipomul gigant: despre greutăți care nu trebuie duse

 

Nu toate lucrurile care ne apasă trebuie duse. De unele dintre ele putem scăpa relativ ușor și repede, dacă îndrăznim să ne punem încrederea în specialiști.

Vă prezentăm un caz deosebit: domnul Ioan Serafincean a avut un lipom de dimensiuni gigantice. Deși l-a despistat cu mult timp în urmă și lipomul se dezvoltă greu la început, Ioan a amânat să vină la consultația medicală spunând ca nu are rost să facă ceva. Se vedea deja prea bătrân și nu găsea motivație să facă ceva bun pentru el. Dar creșterea lipomului a început să-i ia tot mai mult din libertatea rămasă și chiar din stima de sine.

La insistențele celor apropiați, Ioan Serafincean a venit la noi. În urma unei intervenții chirurgicale de succes, a scapăt de lipom și și-a reluat viața. Dar, nu la fel ca înainte. Ioan a întinerit, și-a recăpătat vlaga și stima de sine. El spune că se simte mai bine chiar și sufletește.

Acest caz ne arată importanța prevenției medicale. Noi, la Fundația pentru o Viață Sănătoasă, suntem dedicați acestei cauze și unul dintre proiectele noastre permanente se axează chiar pe prevenție. Cea mai bună strategie împotriva bolilor este prevenția.

Dacă suferi de o boală sau crezi că ai anumite simptome, motive de suspiciune, nu ezita să consulți un specialist. Viața ta se poate schimba radical.

Donează

Donație singulară

Donează suma dorită pentru susținerea Fundației pentru o Viață Sănătoasă.
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea Fundației pentru o Viață Sănătoasă.


OptiuniDacă dorești să renunți la donația recurentă, apasă „Unsubscribe”.

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO27 INGB 0000 9999 0865 0400
Cont Euro: RO46 INGB 0000 9999 0865 0446
Cont USD: RO37 INGB 0000 9999 0912 7751

Banca: ING Bank Bucuresti Centrala
Beneficiar: Fundația pentru o Viață Sănătoasă

Cod SWIFT: INGBROBU

Donație directă fără cont bancar sau card

Poți face o donație direct la ATM ING (Bancomat) fără să fii deținătorul unui cont sau card bancar. Trebuie doar să mergi la un office ING unde soliciți depunere fără card în următorul cont:

Lei:   RO27INGB0000999908650400 

Nu uita să precizezi și beneficiarul: Fundația pentru o Viață Sănătoasă – CIF 40259790.
Ți se va elibera un cod cu care poți face donația direct la bancomat.
Comisionul băncii pentru această operațiune este de 15 lei.

Donează ca Persoană Juridică

Dacă ești persoană juridică poți sprijini unul dintre proiectele noastre printr-o sponsorizare urmând pașii de aici.

Proiecte în derulare

proiecte

Ajută-ți aproapele

Poți fi un sprijin semnificativ
CHIAR ACUM

proiecte

Sănătate prin prevenție

Un stil de viață sănătos începe cu prevenția

proiecte

Chirurgie oncoplastică

Reconstrucția de sân după intervenții pentru tratarea cancerului de sân

proiecte

Vindecat chirurgical nu e suficient

Intervenția chirurgicală de succes nu este suficientă pentru o vindecare completă